Bahan-bahan
- 1 ekor ikan siakap (goreng)
Bahan Sos
- 1 sudu besar mentega
- 1 cawan susu cair
- 1 sudu kecil serbuk lada sulah
- 1 ulas bawang putih (cincang)
- Garam dan gula secukupnya
Bahan Hiasan
- 1 sudu besar mentega
- 2 biji kuning telur
- Sedikit daun kari
Cara Menyediakan
- Mula-mula sediakan bahan hiasan.
- Panaskan mentega, masukkan kuning telur, daun kari dan kacau rata.
- Kemudian sediakan bahan sos.
- Panaskan mentega dan tumis bawang putih sehingga naik bau.
- Masukkan lada sulah, susu cair dan sedikit air, kacau rata.
- Masukkan garam dan gula secukup rasa.
- Tuangkan sos ke dalam pinggan. Letakkan ikan yang telah digoreng tadi dan taburkan hiasan.
0 comments:
Post a Comment