Sumber : Resepi Tradisional Keluarga
Bahan-bahan
1 ikat pucuk paku
Sejemput udang kering
3 biji cili merah
1/2 biji kelapa digoreng kuning
2 ulas bawang merah
1 biji asam limau
1 biji bawang besar dimayang halus
1 biji cili merah dimayang halus
2 sudu besar pati santan
Garam secukup rasa
Cara Membuatnya
1. Pucuk paku dibersihkan dan dicelur sehingga masak.
2. Cili merah, bawang merah dan udang kering ditumbuk lumat bersama kelapa goreng.
3. Setelah itu gaul dengan pucuk paku tadi.
4. Perahkan asam limau, tambahkan garam secukup rasa.
5. Kemudian tuangkan pati santan ke atasnya dan gaul rata.
6. Akhir sekali taburkan bawang besar dan cili yang telah dimayang.
Tuesday, 10 March 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment