Followers

Tuesday, 10 March 2009

Kerabu Pucuk Paku

Sumber : Resepi Tradisional Keluarga

Bahan-bahan

1 ikat pucuk paku

Sejemput udang kering

3 biji cili merah

1/2 biji kelapa digoreng kuning

2 ulas bawang merah

1 biji asam limau

1 biji bawang besar dimayang halus

1 biji cili merah dimayang halus

2 sudu besar pati santan

Garam secukup rasa

Cara Membuatnya

1. Pucuk paku dibersihkan dan dicelur sehingga masak.

2. Cili merah, bawang merah dan udang kering ditumbuk lumat bersama kelapa goreng.

3. Setelah itu gaul dengan pucuk paku tadi.

4. Perahkan asam limau, tambahkan garam secukup rasa.

5. Kemudian tuangkan pati santan ke atasnya dan gaul rata.

6. Akhir sekali taburkan bawang besar dan cili yang telah dimayang.

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...