Followers

Sunday 15 March 2009

Kek Pisang + Strawberi











Bahan-bahan ( 20 inci )

  • 220g pisang
  • 150g yogurt perisa strawberi
  • 2 biji telur
  • 50g gula
  • 40cc minyak masak
  • 100g tepung
  • 1 sudu kecil baking powder
  • sedikit butter

Cara-cara

  1. Naikkan suhu oven ke 200c
  2. Sapukan butter pada seluruh acuan tart
  3. Pukul telur dan gula sehingga kembang
  4. Masukkan minyak masak dan yogurt. Pukul sampai sebati
  5. Masukkan tepung yang telah diayak dengan baking powder. Gaul sehingga sebati
  6. Kemudian masukkan separun ke dalam acuan
  7. Potong pisang setebal lebih kurang 5mm. Susun di atas acuan tadi
  8. Masukkan pula adunan yang selebihnya
  9. Bakar selama 25-30minit


Sumber: Erna

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...