Bahan-bahan
- 1 biji sengkuang - dihiris
- 1 batang lobak merah - dihiris
- 6-8 batang kacang buncis - dihiris
- 100 gm udang segar (sederhana) - dibuang kulit
- 2-6 ulas bawang merah - dimayang
- 1 ulas bawang putih - dimayang
- 1 tangkai cili merah - dimayang
- Garam, kicap dan lada sulah secukup rasa
- Sedikit suun - digoreng
- Daun salad untuk hiasan
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak, tumis bawang putih dan merah hingga wangi, masukkan udang dan kacau hingga layu.
- Masukkan sayur-sayuran dan suun, kacau rata. Perisakan dengan garam, kicap dan lada sulah.
- Sebelum diangkat campurkan dengan cili merah yang dimayang, kacau lagi.
- Biarkan sejuk dahulu sebelum diletakkan di atas daun salad dan susunkan dalam pinggan.
0 comments:
Post a Comment