Bahan-bahan
- 25gm isi ayam (dipotong dadu)
Bahan A (dikisar)
- 5gm bawang besar
- 5gm lada benggala merah
- 3gm lada benggala hijau
- 3gm lada benggala kuning
- 3gm cendawan butang
- 2gm bawang putih
- 5ml minyak zaitun
- 10gm keju Mozarella
- 1 sudu kecil sulah
- Sedikit garam
- Sebiji roti croissant
- 10gm daun salad
Cara Menyediakan
- Mula-mula panaskan minyak zaitun dan tumiskan bahan A selama 8 minit, angkat dan asingkan.
- Kemudian potong roti kepada dua bahagian dan letakkan bahan A tadi.
- Selepas itu, letakkan pula keju Mozarella dan bakar selama 2 minit sehingga keju cair dan kuning keemasan. Angkat dan hiaskan mengikut cita rasa anda.
(Resipi dipetik daripada majalah Harmoni)
Bahan-bahan
- 25gm isi ayam (dipotong dadu)
- 5gm bawang besar
- 5gm lada benggala merah
- 3gm lada benggala hijau
- 3gm lada benggala kuning
- 3gm cendawan butang
- 2gm bawang putih
- 5ml minyak zaitun
- 10gm keju Mozarella
- 1 sudu kecil sulah
- Sedikit garam
- Sebiji roti croissant
- 10gm daun salad
- Mula-mula panaskan minyak zaitun dan tumiskan bahan A selama 8 minit, angkat dan asingkan.
- Kemudian potong roti kepada dua bahagian dan letakkan bahan A tadi.
- Selepas itu, letakkan pula keju Mozarella dan bakar selama 2 minit sehingga keju cair dan kuning keemasan. Angkat dan hiaskan mengikut cita rasa anda.
0 comments:
Post a Comment