- 10 keping kulit popia
- 10 keping cheese
- 1/2 batang lobak merah- potong halus memanjang
- 2 cawan taugeh
- 1 keping dada ayam- potong kecik@ dadu
- 1 sudu kecil pati ayam maggie
- sedikit gula
- Minyak untuk menggoreng
- 1 ulas bawang putih-diketuk
Cara-cara
- Sediakan inti. Panaskan minyak. Tumis bawang putih sehingga naik bau. Masukkan ayam. Goreng sehingga ayam masak. Kalau perlu, tambahkan sedikit air.
- Masukkan pati ayam, gula lobak merah dan taugeh. Kacau. Biarkan 1-2 minit. kemudian padamkan api
- Ambik satu kulit popia. Letakkan sekeping cheese ke atasnya. Kemudian masukkan inti. Balutlah macam biasa. Dihujungnya letakkan sedikit air sebagai pelekat. Ulang sampai habis.
- Goreng dengan minyak penuh. Api hendaklah sederhana untuk mengelakkan hangus
0 comments:
Post a Comment