Tuesday, 10 March 2009
Kuih Talam Suji
Sumber : Hanieliza
Kiriman : Yanti
Lapis bawah
1 1/2 cawan tepung suji
4 cawan santan cair
1 cawan gula pasir (3/4 cwn atau secukup rasa)
sedikit garam
sedikit pewarna kuning
Lapis atas
4 cawan santan pekat
1 cawan tepung gandum
2 s/b tepung kastad
2 s/b gula
1 cawan gula merah
Cara
1. Masukkan semua bahan lapis bawah dalam periuk dan kacau atas api perlahan hingga agak pekat.
2. Masukkan dalam loyang dan ratakan. Kukus 15 - 20 minit.
3. Adunkan semua bahan lapis atas.
4. Masakkan sekejap dan tuangkan atas lapis bawah.
5. Kukus lagi selama 20 minit.
6. Sejukkan dan potong. Hidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment