- ½ peket penne – direbus dan ditoskan
- 1 cwn daging kisar
- ½ cwn mix vegi
- 10 ekor udang
- 5 bj telur
- 7 ulas bawang putih – dimayang halus
- 2 sb serbuk lada
- 2 sb sos tiram
- 4 sb paste tom yum
- 1 helai daun limau purut – buang tulang daun dan mayang halus
- Garam secukupnya
- Gula secukupnya
- Stok ayam/daging secukupnya
Cara Memasak
- Tumis bawang putih+daging kisar+serbuk lada+paste tom yum+daun limau purut
- Perasakan garam dan masukkan 1 st gula.
- Masukkan 4 sb stok daging dan udang
- Mendidih sahaja masukkan penne. Kacau sebentar dan matikan api
- Sebelum masuk ke dalam loyang pembakar, pecahkan telur dan masukkan ke dalam penne yang sudah siap dimasak
- Gliskan loyang terlebih dahulu. Masukkan penne ke dalam loyang , tabor keju parmesan dan sedikit mozarela dan bolehlah dibakar hingga masak.
Cadangan Masakan
1. Makan macam tu jeeee
Saiz Hidangan : 5-6 orang | Sumber Resipi : Leng77
0 comments:
Post a Comment