Bahan-bahan
- 12 keping chip udang - digoreng
- 5 - 6 keping tempe - digoreng
- 200 gm daging - potong kecil
- 4 ulas bawang merah - dimayang
- 3 ulas bawang putih - dimayang
- 2 cm halia - ditumbuk
- 3 sudu besar cili boh
- 1 sudu besar sos tiram
- 2 sudu besar sos tomato
- 2 sudu besar sos plum
- 3 cawan air3 sudu besar minyak
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak masak, tumis bawang merah dan putih hingga wangi. Masukkan daging dan balik-balikkan hingga kecut.
- Masukkan halia dan semua jenis sos, kacau sebentar seterusnya tuangkan air dan biarkan mendidih dengan api perlahan agar daging empuk.
- Sediakan pinggan aturkan cip udang, tempe dan daging yang dimasak bersama sos. Curahkan sos ke atasnya.
0 comments:
Post a Comment